dotterbloggen

dotterbloggen

Nobeltorgspriset!

saker som händerPosted by dotterbolaget.com Wed, April 13, 2011 19:29:02
Dotterbolaget har vunnit pris! Skrattade oerhört gott åt vitsigheten när DB fick mejl från Nobeltorgskommitén, en grupp aktiva på Amalthea Bokkafé. Nobeltorgskommitén delar ut Nobeltorgspriset i sex kategorier och Dotterbolaget får pris i kategorin serier med motveringen:

Dotterbolaget har under flera år visat att samarbete, systerskap och att stötta varandra, skapar ett tusen gånger mer blomstrande kreativt klimat än konkurrens och hierarkier. I deras platta och öppna nätverk möts etablerade serietecknare med helt nya, i en öppen atmosfär där fantastisk konst skapas, ny mark bryts och ämnen skildras som aldrig tidigare skildrats. I en tid som mest präglas av individualistisk, astråkig karriärism, visar Dotterbolaget att de mest intressanta konsten växer ur kollektivets kraft. Grattis och tack!


Asså *stolt*!!!

Dom andra kategorierna och pristagarna är:
Blogg, Fredrick Edin (Skumrask)
Skönlitteratur, Kristian Lundberg (Yarden)
Förlag, Pluribus (Det stundande upproret och Bollkastaren)
Kollektivt projekt, Folkrörelselinjen (antologin Hopsnackat)
Krönikör, Petter Larsson (bl.a. EfterArbetet)

Och allt detta kommer firas med fest och prisutdelning på Kontrapunkt på lördag då jag och mina väninnor i DB kommer hålla tårdrypande tal som börjar med "I can't believe I'm standing here today". Kom!!! Puss!

Dotterbolaget genom Sara Hansson

  • Comments(0)//blog.dotterbolaget.com/#post72